عاطفه محمودي:برخي‌ها از کمبود نيروي پزشکي در کشور مي‌گويند و برخي از توزيع ناعادلانه نيروهاي پزشکي، اما آنچه تقريبا ثابت است انتقاد از کمبود پزشک در برخي مناطق است. چندي پيش هم نماينده سيستان و بلوچستان از کمبود شديد پزشک در اين استان انتقاد کرد.


نگاه نو


اخبار سياسي


خبر روز کابل


گالري شميس


حيدرعلي عابدي، عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس، در پاسخ به اينکه دليل کمبود پزشک چيست، گفت: «درحال حاضر هم کمبود نيروي پزشک داريم و هم توزيع ناعادلانه نيروها صورت گرفته است. در حال حاضر ساختار آموزشي کشور به گونه‌اي نيست که اين مشکلات حل شود. اگر مصوبات برنامه ششم توسعه به طور کامل اجرا شود، نيازمندان واقعي، خدمات واقعي را با امکانات موجود دريافت خواهند کرد.»


آن‌طور که عابدي توضيح داد توزيع بودجه دولت در حوزه بهداشت و درمان نامتوازن است: «بودجه دولت اينقدر نامتوازن توزيع مي‌شود که گاه شاهد تفاوت فاحش درآمد دو پزشک هم‌رده هستيم. اين تفاوت درآمد صرفاً به اين دليل است که موقعيت متفاوت دارند. مثلا دو پزشک عمومي در حاشيه شهر را در نظر بگيريد، يکي پزشک خانواده با درآمد بالا و ديگري پزشک طرحي است و درآمد کمي دارد.»


او در ادامه اين ناهماهنگي‌ها را دليلي براي بي‌انگيزه بودن پزشکان براي خدمت در پست‌هاي خاص دانست: «اين ناهماهنگي‌ها و تفاوت‌ها باعث مي‌شود که پزشکان در پست‌هاي خاص خدمتي قرار نگيرند و به تبع آن نيز مردم نيز در آن پست و تخصص، احساس کمبود کنند. اين گونه است که در يک پست کمبود ايجاد مي‌شود. اگر برنامه ششم توسعه به طور دقيق اجرا شود، دسترسي آحاد ملت به سطحي از خدمات قابل قبول خواهد بود و زمينه توزيع خدمات عادلانه فراهم مي‌شود. در بعضي از موارد کمبود داريم . وقتي در مطبي ده نفر در صف مراجعه به يک پزشک هستند يعني ما در آن تخصص کمبود داريم.»


عضو کميسيون بهداشت و درمان مجلس به کمبود واقعي پزشک در برخي مناطق اشاره کرد و گفت: «مثلاً در منطقه شرق اصفهان از ورزنه تا اصفهان حدود 110 کيلومتر است، از رامشهر تا اصفهان حدود 120 کيلومتر است. اگر در اين فاصله کودکي يا زني بيمار شود اين بيماران به  متخصص اطفال و ن دسترسي ندارند. اين يعني يک کمبود واقعي، که به معناي نبود يک سازماندهي واقعي است.»


او به اين کمبودها را در رشته‌هاي مختلف پزشکي اشاره کرد: «نه تنها در پزشکي بلکه در رشته‌هاي مختلف پزشکي کمبود وجود دارد. وزارت بهداشت و درمان قبلاً اعلام کرده بود که 100 هزار پرستار کم داريم. گاهي اين آمار را هم بالاتر اعلام مي‌کنند. اينجا اين سوال مطرح مي‌شود که چه کسي بايد پزشک و پرستار به اندازه کافي تربيت مي‌کرد؟ شايد در جواب بگويند که بودجه دولت کافي نيست. در حالي‌که در شوراي انقلاب فرهنگي ظرفيت آماده کردن نيروي بيشتر ديده شده است. دانشگاه‌هاي غير‌انتفاعي از سال‌ها پيش در خصوص حوزه غير‌پزشکي فعاليت مي‌کنند. اين درحالي است که پزشکي از فرصت بخش خصوصي استفاده‌اي نکرده است.»


 


از نظر حيدرعلي عابدي وزارت بهداشت و درمان در استفاده از ظرفيت بخش خصوصي کوتاهي کرده است: «در طول 40 سال گذشته از سيستم خدمات غير‌دولتي در حوزه پزشکي فقط از دانشگاه آزاد استفاد کرديم. در خصوص تربيت نيروي پزشکي بايد روي بخش خصوصي کار شود. وزارت علوم، تحقيقات و فناوري هزاران دانشگاه غير‌انتفاعي تاسيس و نياز‌ها را در حوزه غير‌پزشکي برطرف کرده است. وزارت بهداشت و درمان در دادن مجوز به دانشگاه‌هاي غير‌انتفاعي کوتاهي کرده است. اگر دانشگاه‌هاي غيردولتي در حوزه پزشکي راه بيفتند از منابع غير دولتي و بيمارستان‌هاي خصوصي و اعضاي هيات‌علمي مي‌توانند به نحو بهتري استفاده کنند و در حوزه پزشکي نيازها را تامين کنند.»


 


عابدي با اشاره به نبود برخي از رشته‌هاي تخصصي در کشور اضافه کرد: «بعضي از رشته‌هاي تخصصي را اصلاً در کشور نداريم. ممکن است در آينده‌اي نزديک مردم براي دريافت برخي تخصص‌ها به کشورهاي ديگر مراجعه کنند. در برخي رشته‌ها نيز شاهد توقف رشته هستيم. طب سالمندي ما متوقف شده است، اين در حالي است که کشور به سمت سالمندي مي‌رود. کمبود را از اين واضح‌تر حس مي‌کنيم؟»


سرد کردن بازار کنکور با افزايش ظرفيت پذيرش دانشجوي پزشکي


اين نماينده مجلس در خصوص مخالفت‌هاي وزارت بهداشت و درمان و نيز نظام پزشکي براي طرح دوفوريتي مجلس و بالابردن ظرفيت پذيرش دانشجوي پزشکي گفت: نظام پزشکي به اين پرسش پاسخ دهد که چرا در برخي مطب‌ها صف يبماران وجود دارد؟ چرا درآمد متخصصان پزشکي تفاوت دارد؟ اگر نظام پزشکي ادعا مي‌کند به همه سوالات اجتماعي کشور در زمينه پزشکي پاسخ مي‌دهد به اين دو سوال نيز پاسخ دهد. اگر اين مسائل را حل کردند ما نيز نظرها و ديدگاه‌هاي آنها را قبول مي‌کنيم.


 


او در پاسخ به اينکه افزايش ظرفيت پذيرش پزشکي بازار کنکور را گرم مي‌کند يا خير، گفت: «اتفاقاً بازار کنکور با افزايش ظرفيت‌ها ضعيف مي‌شود. وقتي ظرفيت پذيرش بالا رود کنکور ديگر بي‌معنا مي‌شود. زماني که تعداد پذيرش دانشجو پايين باشد رقابت شديد است ولي اگر پذيرش بالا باشد بازار کنکور سرد مي‌شود. ادعاي گرم شدن بازار کنکور از اين طريق يک نظر کارشناسي نيست.»


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : پزشکي ,کمبود ,پزشک ,بهداشت ,درمان ,مي‌شود ,بازار کنکور ,ظرفيت پذيرش ,وزارت بهداشت ,بودجه دولت ,نظام پزشکي ,ظرفيت پذيرش دانشجوي ,افزايش ظرفيت پذيرش ,رشته‌هاي مختلف پزشکي
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کویر پلاس استخدام سراسری بانک مرکزی وبانکهای وابسته دِل نِگاری دانلود رمان جدید | رمان بوک | رمان عاشقانه خريد و فروش تخت دو نفره با قيمت مناسب Stacey LOVEECH Digital marketing www.shakaryazi.blog.ir