از زمان خروج يک طرفه آمريکا از توافق هستهاي و اعمال تحريمها عليه ايران، تنش ميان تهران و واشنگتن بيش از پيش رو به افزايش است.
ايران در واکنش به اقدامات آمريکا گامهايي را در جهت کاهش تعهدات برجامي در پيش گرفته است.
بهروز کمالوندي، سخنگوي سازمان انرژي اتمي ايران روز شنبه 16 شهريورماه اعلام کرد که ايران چهار اقدام در چارچوب گام سوم کاهش تعهدات هستهاي در برجام را به اجرا مي گذارد.
آنليز بورجس، خبرنگار يورنيوز در تهران به بررسي تنش ميان ايران و ايالات متحده و احتمال رويارويي اين دو کشور پرداخته است.
با وجود اينکه آمريکا در مسائل بسياري با ايران اختلاف دارد، اما اين برنامه موشکي تهران است که اين دو کشور را در آستانه رويارويي قرار داده است.
تهران ماه گذشته از يک سامانه پدافند موشکي جديد به نام باور 373 رونمايي کرد. هدف قرار دادن و سرنگوني يک پهپاد آمريکايي توسط نيروهاي ايران، تهران و واشنگتن را در آستانه درگيري نظامي قرار داد. دونالد ترامپ، رئيس جمهوري ايالات متحده تنها «ده دقيقه» پيش از آغاز «حمله محدود به سه نقطه استراتژيک از خاک ايران»، آن را لغو کرد.
برخي در تهران، واشنگتن و همپيمانانش در خاورميانه را دليل توسعه برنامه موشکي ايران ميدانند.
بيشتر بخوانيد: جانشين وزير دفاع: بخشي از توان موشکي ايران مخفي است
حسين علايي، فرمانده سابق نيروي دريايي سپاه پاسداران در اينباره به خبرنگار يورونيوز در تهران گفت: «شما ميبينيد که آمريکا هواپيماهاي جاسوسياش را علاوه بر ماهوارههاي جاسوسياش در فضاي آسمان ايران نگه داشته است. کدام کشوري اجازه ميدهد آسماناش ناامن شود. ايران بايد از خودش دفاع کند. آسمان خودش را امن نگه دارد. مردم خودش را امن نگه دارد.»
دونالد ترامپ، رييس جمهوري آمريکا يکي از دلايل خروج از برجام را برنامه موشکي ايران و نقص اين توافق در کنترل اين برنامه اعلام کرد. ايران از دهه 80 ميلادي و تجربه جنگ با عراق، در زمينه ساخت موشک فعاليت ميکند.
به گفته برخي، تهران صاحب غنيترين ذخاير موشکي در خاورميانه است.
فواد ايزدي، عضو هيات علمي گروه مطالعات آمريکا در دانشگاه تهران درباره جنگ احتمالي بين ايران و آمريکا به خبرنگار يورونيوز گفت: «چنين جنگي وحشتناک خواهد بود. بسيار وحشتناک. ايران از تواناييهاي نظامي گستردهاي برخوردار است. ايران در حالي هشت سال با عراق جنگ کرد که به تجهيزات نظامي خارجي وابسته بود و مجبور شد تحريمهاي عليه اين کشور را تاب بياورد. به همين جهت بعد از جنگ و در طول سي سال گذشته، ايران سعي کرده است تا تواناييهاي نظامي داخلياش را توسعه دهد.»
آقاي ايزدي در پاسخ به سوالي درباره سياست فشار حداکثري ترامپ عليه ايران گفت: «همه جوانان ايراني که ميگفتند ما بايد با آمريکا به توافق برسيم و روابطمان با غرب را بهبود بخشيم، حال فهميدهاند که چنين چيزي امکان پذير نيست. اما آنان روحاني را مقصر نميدانند. آنان ترامپ و اروپاييها را مقصر ميدانند چرا که به نظر ميرسد اروپاييها نميتوانند در مقابل ترامپ بايستند.»
درباره این سایت